Over mij

Wat ik doe

Alles is energie en raakt elkaar en dat is veel groter dan onze wereld.

Historie & expertise

Hoewel ik pas op latere leeftijd echt kon kiezen voor het kunstenaarschap, de kunstenaar in mijzelf heeft zich van kinds af aan altijd al bezig gehouden op allerlei creatieve vlakken. Zoals het werken met stoffen/textiel, het ontwerpen en maken van kleding (coupeuse diploma), en het ontwerpen en inrichten van tuinen en interieurs.

Al jong was ik geboeid door het heelal, astrologie, de menselijke psyche (wat beweegt de mens en waarom) en de natuurschatten van onze aarde (kristallen, edelstenen en schelpen). Edelstenen worden door de eeuwen heen gebruikt voor hun helende eigenschappen en andere spirituele doeleinden en hebben veel te bieden. In een kunstwerk voegen ze iets bijzonders toe, het “leeft” meer. Alles is energie en raakt elkaar en dat is veel groter dan onze wereld. Dat vind je terug in mijn werk. Die liefde voor natuurschatten wil ik overdragen via mijn kunst. Soms ben ik geïnspireerd door een afbeelding of (zelfgemaakt) foto, of laat ik mij leiden door de stenen of materialen. Ik leg mij niet graag vast in een vaste stijl of materiaal. Ik ben veranderlijk en blijf mijzelf ontdekken en verwonderen over de verscheidenheid aan materialen en onderwerpen die mij aanspreken op dat moment. Soms werk ik aan meerdere kunstwerken tegelijk.

Waarom de naam ZonneklaarKunst?

Omdat ik al sinds mijn jeugd geboeid ben door “wat beweegt de mens en waarom”, kwam ik o.a. terecht bij astrologie. Mijn eerste kennismaking hiermee was een boek geschreven door Linda Goodman met als titel: Zonneklaar; astrologische karakterschetsen. Zowel positieve als negatieve karaktertrekken worden heel humoristisch beschreven en waren herkenbaar als ik keek naar mijn familie, vrienden, collega’s of sportmaatjes. Pas later heb ik een opleiding tot Trainer en Coach Persoonlijke Ontwikkeling gevolgd, waarvan de lessen waren gebaseerd op intuïtieve astrologie en chakrapsychologie (volgens C.G. Jung). Ik heb er veel -ook over mijzelf- geleerd. Rond die tijd kreeg ik van mijn vader een mooie plaquette van een Zon, en alles viel op z’n plek. Het is mijn logo geworden voor mijn praktijkzonneklaar, en nu voor mijn kunst is het ZonneklaarKunst geworden. Daarbij is de zon een hemellichaam, deel van onze kosmos. De Zon in je horoscoop is je sterrenbeeld, het is “de weg naar jezelf”. De Zon is de kern van je wezen en verbonden met je hart. Hij symboliseert je diepste behoefte: het gevoel tot je recht te komen als een uniek individu met de kracht om dat in de wereld tot uitdrukking te brengen.

Lees verder

Product

Mijn advies als je een bijzonder interieur wilt hebben, een kunst-statement wil maken: “Ga voor het echte werk in plaats van een (standaard) print van een kunstwerk”. Heb je een wens, neem gerust vrijblijvend contact met mij op. Werk in opdracht behoort tot de mogelijkheden.

Werkwijze

Ik gebruik schildersmaterialen van goede kwaliteit en maak betaalbare kunst voor thuis boven de bank of kunst in uw kantoor of bedrijf. Ook kunst met gebruikmaking van materialen uit uw eigen bedrijf! Een bedrijfskunstwerk moet de sfeer en filosofie van het bedrijf uitstralen. Het moet een blikvanger in het interieur zijn.

Locatie

Ik heb een prachtig atelier aan huis en geef tevens (intuïtieve) schilderworkshops en schilderles.