Historie & Expertise

Historie

Begin jaren 80, tijdens mijn werkzame leven als bibliothecaresse van een wetenschappelijke bibliotheek (TNO-Voeding te Zeist) heb ik in Houten het initiatief genomen een schildersvereniging op te richten. Met een aantal anderen gelijkgestemden hebben wij destijds ‘Ars Peintura’ opgericht en trokken daarvoor wisselende kunstenaars aan (o.a. docenten van de kunstacademie te Utrecht).

Door werk, gezin, studie en verhuizing kwam het er een tijd niet van om te schilderen maar sinds ik het weer heb opgepakt is het genieten om te creëren. Ik heb in de tussenliggende jaren mijn zoektocht naar ‘wat beweegt de mens en waarom’ gevoed door het volgen van een aantal (psycho)therapeutische studies en jaren gewerkt als polyenergetisch therapeut. Eén van die studies bracht mij bij De Kleine Tiki in Breda, waar je wordt opgeleid in kunstzinnig dynamisch coachen. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in het volgen van mijn hart, n.l. zelf weer kunst te creëren.

Ik vergeet alles om mij heen als ik aan het creëren ben. Sinds het overlijden van mijn zoon is het nog veel meer geworden dan dat. Ik heb het nodig om mij te kunnen verliezen in het maken van kunst. Het tot mij nemen van kunst via media, musea en exposities maakt mij blij. Ik zou niet meer kunnen leven zonder, kunst houdt mij op de been, doet niet alleen voelen dat ik leef, het maakt het leven de moeite waard. De eerste kunstwerken maak je meestal voor jezelf, daarna veelal voor familie of vrienden, maar als je echt verder wilt, dan moet je boven jezelf uitstijgen en er helemaal (en professioneel) voor gaan. Het leven (als kunstenaar) is een mooie ontdekkingstocht en blijft ten alle tijden ook een leerproces.

Expertise

Sinds mijn jeugd ben ik al geboeid door het heelal, astrologie, de menselijke psyche (wat beweegt de mens en waarom) en de natuurschatten van onze aarde (kristallen, edelstenen en schelpen). Edelstenen worden door de eeuwen heen gebruikt voor hun helende eigenschappen en andere spirituele doeleinden en hebben veel te bieden. Alles is energie en raakt elkaar en dat is veel groter dan onze wereld. Dat vind je terug in mijn werk. Die liefde voor natuurschatten wil ik overdragen via mijn kunst. Soms ben ik geïnspireerd door een afbeelding of (zelfgemaakt) foto, of laat ik mij leiden door de materialen of technieken. Ik leg mij niet graag vast in een vaste stijl of materiaal. Ik ben veranderlijk en blijf mijzelf ontdekken en verwonderen over de verscheidenheid aan materialen en onderwerpen die mij aanspreken op dat moment.

Ik kies de stijl die op dat moment bij mijn gevoel past, of dat wat een opdrachtgever wenst. Van klassiek tot modern, van figuratief tot abstract. Voor portretten gebruik ik vnl. olieverf en acryl/mixed media voor mijn abstracte werk. Ik integreer niet alleen natuurlijke materialen in mijn werk, maar indien mogelijk ook afval- of bedrijfsmaterialen indien een opdrachtgever dat wenst.

Ik heb ruime ervaring opgedaan door zelfonderzoek, het volgen van workshops en cursussen bij verschillende meesters in het vak en afgestudeerd aan de Kunstacademie IKO.

Je bent altijd welkom op het atelier na telefonische afspraak.

Product

Mijn advies als je een bijzonder interieur wilt hebben, een kunst-statement wil maken: “Ga voor het echte werk in plaats van een (standaard) print van een kunstwerk”. Heb je een wens, neem gerust vrijblijvend contact met mij op. Werk in opdracht behoort tot de mogelijkheden.

Werkwijze

Ik gebruik schildersmaterialen van goede kwaliteit en maak betaalbare kunst voor thuis boven de bank of kunst in uw kantoor of bedrijf. Ook kunst met gebruikmaking van materialen uit uw eigen bedrijf! Een bedrijfskunstwerk moet de sfeer en filosofie van het bedrijf uitstralen. Het moet een blikvanger in het interieur zijn.

Locatie

Ik heb een prachtig atelier aan huis en geef tevens (intuïtieve) schilderworkshops en schilderles.